1 december 2015

Hönsforum

Jag har skrivit om det tidigare att jag startat ett hönsforum. Jag funderade länge på hur det skulle se ut och installerade först in Wordpress till min domän som jag registrerat. Men jag fick det inte riktigt att fungera som jag vill. När jag skapade en länk inne i sidan så öppnades hela forumet och rubrik och meny försvann helt. Jag ville att man skulle kunna vara kvar på startsidan och där kunna välja att gå till forumet eller andra bra sidor som jag tänkte mig lägga ut.
Det blev en lösning med ramar. Frames. Och jag gick tillbaka till ett jättegammalt program som jag använt en hel del förut; FrontPage. Där kunde jag skapa en menyram, en toppram och ett innehållsfält för forumet. Det gick riktigt smidigt, tycker jag.
Och av det jag kan se så fungerar kod och annat bra. Sidan är snabb och verkar ladda lätt, något som jag inte tycker att alla Wordpressidor gör. Det verkar på dessa sidor som att det är alldeles för mycket kod som ska ladda in.
Bekymret är just nu att varken forumet eller sidan är mobilanpassad. Fler och fler går över helt till att surfa enbart från mobilen och då blir det lite smått med en "vanlig" webbsida. Å andra sidan så ser det ut likadant både på webb och i mobil så det är faktiskt en fördel kan jag tycka.
Jag lade ut en text på Facebooksidan om höns och genast blev det minst 85 unika träffar under kvällen. Imponerande. En stund in på förmiddagen dag två så hade 22 personer registrerat sig i forumet. Även det det riktigt kul. Nu saknas det bara att folk börjar skriva också, det är ju liksom det som är meningen.
www.honsforum.se

Inga kommentarer: