15 november 2015

Skogspromenad

Söndag morgon och läge för en skogspromenad. I regnet. Ett regn om nästan var som snö, någon minusgrad i luften så att regnet som föll blev till is. Underkylt regn, det besvärligaste regn som finns. Allt var liksom av is. Till och med gruset var halkigt. Att behöva gå på helspänn på sin egen grusgång hör inte till vanligheterna.  Gräset var något bättre men även där var det besvärligt.
Genom skogen blev det lite bättre, jag tror att träden skyddar marken lite grann. Det blev en fin promenad då jag gillar när det är kargt, kärvt och lite avskalat.
Jag gick genom kända marker. Skog som jag vandrat i många gånger, huggit ved, åkt skidor, plockat bär, kört skoter, kört traktor. Min skog och ändå inte min. Jag ser att det är dags att röja. Viden breder ut sig på ett förbluffande snabbt sätt. Det får bli sen. Eller om snön dröjer så kan det finnas en möjlighet att jag hinner det i år.

Inga kommentarer: