13 november 2015

Nyttigt med citron

Det finns mycket att läsa på nätet kring att börja dagen med att dricka ett glas citron. Det ska vara bra för hela kroppen, stärka immunförsvaret, ha en stimulerande effekt på levern, vara antibakteriell, bekämpa hungern, balansera PH-värdet i kroppen och mycket mer.
Jag har gjort ett försök under några veckor. Det blir inte alltid som jag beskriver via denna bild då jag ibland tar färdigpressad citron och droppar i ett glas. Jag tror att även det fungerar även om det säkert är allra bäst att ta en hel citron och pressa den.
Jag började med en halv och i morse kom jag upp i en hel. Det smakar surt och närmast illa tycker jag men man vänjer sig. En stor fördel för mig är att jag kan skippa sockret i min filtallrik. Den något sura filen är ju inget i jämförelse med den sura citronen. Och att sluta med socker och den kick som det ger kan väl bara vara av godo, tänker jag.

Inga kommentarer: