22 november 2015

Ny övervakning

Nu har jag fullt koll då jag startat kameraövervakning. Jag kommer att se varje rörelse och försök att göra något otyg. Övervakningen sker också på natten då min kamera har mörkerseende.
Det handlar givetvis om våra höns och vår tupp. Jag fick en kamera i födelsedagspresent som jag fick hjälp att konfigurera igår. Efter att det var klart så monterade jag den i hönshuset och har nu har jag koll på de små liven. Kameran har kontakt med det trådlösa nätverket och jag kan logga in i en webbläsare för att se hur det står till därute. Att jag sedan via en app kan kolla läget i min telefon gör inte saken sämre. Här bredvid ser du en skärmdump om läget hos de åtta djuren.
Jag kommer att vidareutveckla detta genom att skaffa en rätt så stor digital termometer och montera den i kamerabild. Då kan jag även ha koll på temperaturen inne hos dem.
Fiffigt, eller hur?

1 kommentar:

Anonym sa...

😊 Vi har också en sån kamera i hönshuset. Vi har en trådlös termometer därinne och har andra delen inne så där ser vi temperaturen.