23 november 2015

Ingen telefon

För en liten tid sedan så valde vi på jobbet att skippa de allra flesta fasta telefonerna. Det är verkligen en era i svensk historia som håller på att begravas. Färre och färre personer ringer från sin fasta telefon numera då allt fler går över till mobila samtal. Så även för mig från mitt lilla kontor.
De senaste åren har jag själv ringt mer och mer från min mobil eftersom den är just mobil och oftast finns närmare till hands än den fasta telefonen.
Och i och med att man numera ringer till låga kostnader så är det ingen vits att ha kvar sitt fasta abonnemang. Den sista tiden så har det dessutom ringt mest försäljare och de kan man ju vara utan.
Hemma så är det nu snart fem år sedan jag gick över till mobila samtal. Det valet den gången var strikt ekonomisk. Jag ville inte betala både fast avgift och samtalsavgifter. Fler och fler har gjort likadant sedan dess. Jag anar att det inte kommer att dröja länge till innan alla samtal sker mobilt, allt kommer genom luften framöver.

Inga kommentarer: