16 november 2015

Godaste sockerkakan

Jag bakar inte så ofta. Och när jag trots allt bakar något så blir det alltid en sockerkaka. Jag har hittat ett suveränt bra recept på recepten.se som du kan läsa om här nedan. Viktiga ingredienser för mig är att det ska vara smör. Allra helst smör från Norrmejerier. Och nu sedan ett par månader tillbaka så ska det vara ägg från våra egna höns. Det blir en helt annan färg och smak. Gulan från våra höns är betydligt gulare och med mycket mer smak. Det gör att kakan också blir gulare och mer smakrik.
Jag brukar lägga på ett extra ägg eftersom våra ägg är lite små ännu från våra unghöns. Det gör det inte sämre om jag säger så.

3 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl vatten

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i vaniljsocker och bakpulver.
Smält smöret och när det har smält så kan du hälla i vattnet och låta koka upp.
Blanda i mjölet och sedan smöret.
Häll i smeten form som du har smörat och hällt i ströbröd. Har du som jag alltid glömt att köpa ströbröd kan du smula ned ett par digestivekex, för de finns alltid hemma...
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter.
Ät

Inga kommentarer: