2 november 2015

Förkylt

Jag har under helgen känt mig lite tröttare än vanligt. Igår kväll så tyckte jag att jag fick svar på tröttheten. Jag tror jag håller på att bli förkyld. Det är inte världens nyhet men i alla fall. Man söker efter sammanhang och förklaringar. Att bringa ordning och reda i sitt liv är en väsentlig del av vad det är att vara människa.
Jag vet att för många dementa personer så går den mesta tiden under dagen åt till att försöka få ordning på sin tillvaro. Man stökar och plockar med sina grejer för att få det rätt - som det var förr. Men hela tiden så blir det inte rätt. Det blir bara än mer kaos och oreda. Så börjar man om och börjar om för att försöka förstå och hitta rätt. Det måste vara ett oerhört frustrerande tillstånd.
Där är jag inte än minsann men det känns alltid bra när man förstår lite mer av vad som händer, förkylning eller ej.

Inga kommentarer: