20 november 2015

En pendlares vardag

Sedan 2001 har jag kört de 11 milen till och från jobbet varje dag. 200 arbetsdagar per år x 11 månader =2200 mil x 15 år blir 33000 mil. Låt oss för enkelhetens skull räkna med att det kostar 10:- per mil att köra bilen så blir det 22' per år, eller ca 2000:- per månad och en totalsumma för alla dessa år på minst 330 000:-
En smärre förmögenhet alltså. Till detta kommer givetvis allt annat som påverkar. Tid, reservdelar, däck, ny bil etc.
Jag vet. Man ska inte räkna. Men ibland kan det ändå vara bra att räkna lite. Tid till att räkna och fundera över livet och pengar och annat finns det gott om som ensampendlare.
90 minuter per dag för att vara mer exakt. Och, nej. Jag ska inte beskriva hur många timmar jag haft i bil under dessa år...
Att pendla har även sina fördelar. Man har tid. Att tänka, att lyssna, att njuta av naturens skiftningar och följa dess rytm tex. Det som många med mig upplever är att när man är framme på jobbet så är man framme. Uppladdning har skett.
Och när man är hemma så är man hemma. Nedladdning, så att säga, har skett. Många saker har blivit lösta i bilen.
November är annars den värsta månaden. Mörkt, slaskigt och dålig sikt. Det tär på kropp och ork.
Därför handlar det om att gilla läget. Betala, se det positiva och köra på. Till ett bra och inspirerande jobb. En förmån som inte alla kan skriva under på.

Inga kommentarer: