22 januari 2015

Rullar på

Ja, det rullar på. Med jobbet, vintern, skjutsningarna och annat smått och gott. Det är rätt OK må jag säga. En del av tiden tillbringas på flygfältet, eller rättare sagt i hangaren där min andra kärlek vistas. Hon håller på att få en ny motor inmonterad i sin nos. Den är ännu inte beställd men det kommer att bli inom kort. Det är inte så dumt, det heller, att krypa in i en grotta och grotta ner sig i ett intressant projekt när kylan är stark utanför. Då mår man gott inne i värmen.
Annars har jag har lite traktorbekymmer med en läckande hydraltub till frontlastaren. Tur att det finns pensionerade mekaniker som vägrar sluta jobba och har kvar god förmåga att hantera sådana ting. Ett trevligt möte blev det dessutom.
Vidare problem finnes kring min fransman till bil som uppvisade "ABS fault" för en tid sedan. Det går ju alldeles utmärkt att köra den och det är långt till besiktning men lite störande är det ju ändå samt att det ju höjer säkerheten med att ha fungerande bromsar i halkan. Det blev ett besök hos den lokala men rikstäckande bilreparatören på orten. 9200:- Hm! Man påstod att jag hade använt för långa hjulbultar och att det hade skadat en fjäder som i sin tur hade åkt runt och lagt sin kring det hjul eller givare som styr och vägleder ABS:en. De ville dessutom byta stora fjädern kring stötdämparen, bromsbackar och själva hjulnavet och en del annat... Jag funderar och kör vidare så länge. Kanske jag nöjer mig med de rader som han strök under på offerten som "måstegrejer" och nöjer mig med det. Kanske anlitar jag en pensionerad mekaniker vad det lider.

Inga kommentarer: