15 december 2014

Vintertiden

Så är då vintern här. Eller vinter och vinter, just i dag är det någon plusgrad men man hoppas ju att det ska bli bättre med kyla, snö och därmed en riktig vintertid. Jag är så nöjd med vår senaste renovering. Mest nöjd är jag över att vi satt in golvvärme. Det är otroligt skönt om fötterna och min vedpanna med dess acktankar gör att all värme i dem räcker betydligt längre då jag inte behöver köra ut så hög temperatur. Lågtempererad värme över stora ytor är riktigt bra.
Det som dock kan komma att bekymra mig är den kommande kylan. Inte så att anläggningen klarar av den ty det har den gjort förut. Nej, det är garagedörrarna på baksidan om huset som är bekymret. När jag monterade dem för flera år sedan så meddelade försäljaren att de skulle vara en 18-gradersdörr. Jag har ju nu några vintrars erfarenhet av dessa dörrar och jag undrar om det var en etta för mycket. Tror närmare att det ska vara en åttagraders dörr. Det som gjort att den trots allt fungerar är att det blir rätt så mycket spillvärme över från pannan och det gör att allt hålls drägligt varmt. Någon gång inom en framtid så behöver jag se över olika dörralternativ. En bra, varm och lätthanterad garegedörr är ju rätt viktigt nu när kylan kommer snart.

Inga kommentarer: