16 december 2014

Ett fall

Det är vinter i almanackan. Dock inte i den verklighet som jag befinner mig i. Där är det regn och is. Det är inte så uppmuntrande. Jag vill ha några minusgrader och snö. En riktigt vinter, en vinter som jag är van vid och som jag kan klaga över och som jag kan gilla.
Denna is medför så mycket annat. Det ska sandas istället för att skottas.
Så jag gjorde igår. Med hink i högsta hugg, beredd på allt gick jag ut. Det såg rätt så bra ut en bit ned längst uppfarten då jag sandat förut. Men regn spolar bort sand, Och vatten på is är ingen bra kombination. Jag vet ju det och nu vet jag det igen. Jag slog även i bakhuvudet när jag föll.
Och du vet den där känslan när man ligger där och känner hur vattnet tränger in genom kläderna och man undrar hur illa det tog. Inte i rumpan eller armen utan i huvudet. Den där bekanta känslan från barndomen som kommer upp, alla fall man gjort och hur huvudet liksom blir varmt och skakat.
Jag tror att det gick bra. Jag tog mig upp och in så småningom, efter att ha sandat klart förstås.
Och idag dagen efter så är bulan nästan borta, nackvärken likaså. Bara rumpan och armen värker lite. Det kan de gott få göra.

Inga kommentarer: