20 november 2014

Geting

Ett tag trodde jag att de kom från veden. Att de hade en plan av att övervintra i min ved som nu kommit in i värmen. Det har hänt förut så det är inte så svårtippat. Men inte. Dörren till pannrummet och veden har nu varit permanent stängd. Så har jag grunnat vidare på detta. Ikväll när jag kom hem surrade det i hallen. Nåjo, tänker jag det är väl några knäppningar i huset, det har ju blivit mildare och så. Vid middagen så kom ljudet tillbaka. Råttor? Var är katten... gör ditt jobb!
Men, nej... Jag smyger mig vidare in i hallen och hittar en geting inne i den för tidigt uppsatta adventsstjärnan. Just det, inne. Och nyss så släppte jag ut en i mörkret och kylan genom fönstret.
Var kommer de ifrån? Jag gissar att de trots allt kommer från huset. Inne i väggar och så, och att de kommer fram liksom. Men nu? Det är ju ett halvt år för tidigt?
Gåtan lever vidare och det kan bli spännande att se hur vintern kommer att te sig.
Med eller utan getingar.

Inga kommentarer: