11 februari 2014

Råttor

Det springer omkring råttor i mitt hus. Jag har nämnt det förut. Eller inte direkt i mitt hus vad jag vet men väl i mitt pannrum och vedförråd. Det är väl som alltid på jakt efter mat och där finns det nog lite solrosfrö och annat kan jag tänka. Ikväll när jag lite sent kom hem efter att ha gjort ett trevligt besök hos mitt kära flygplan och installerat en gasdämpare till vänster dörr så såg jag den. Den sprang tvärs över golvet i hast.
Det är alltså hög tid att köpa råttfällor för att fånga de små liven.
Jag tänker också att råttorna alltid följt människan. I bondesamhället var det en ständig kamp kring säden och annat ätbart. Katterna hade det säkert gott ställt och höll nog undan det mesta. Nu har jag ingen katt ännu men det är ju på gång. Kanske ska jag stänga in henne i mörkret tills uppdraget är slutfört?

Inga kommentarer: