7 februari 2014

Fäller träd!

Jag lät D fälla en stor gran på min tomt före jul. Hans uppdrag var att bara fälla den och sedan skulle jag ta rätt på den själv. Det har dröjt... Men idag så gjorde jag allt klart. Jag må säga att det är många grenar på en rejält stor gran. Jag fick kapa den flera gånger för att min traktor skulle orka bära den. Den grövsta biten var jag tvungen att släpa. När ett tretton tums svärd inte når igenom utan man är tvungen att kapa runt om för att dela stocken så är det lite stort. Lite spännande är det också när den pampiga stocken är i huvudhöjd och vilar på alla grenarna. Vart ska man börja kapa? Och kommer den att falla omkull när jag kapar av gren efter gren? Jag tog till traktorn med gafflar på och lyfte upp stocken som säkerhet.
Nu är det bara alla grenarna som ska tas rätt på men det får bli en annan dag. Just nu ser det ut som ett stort valskelett som ligger där på gräsmattan så att säga.

Inga kommentarer: