12 januari 2014

Tak

Jag målar tak. Paneltak. Det tredje. Det går rätt så bra ändå, tycker jag. Det första taket var helt nytt och är ett tak som jag spikade upp i våras och har fått sitta uppe under en lång tid. Det tror jag var riktigt bra, för då hann det torka rätt så rejält. Jag frågade färghandlaren om man kan rolla ett paneltak och det skulle inte vara några problem alls tyckte han. Så det blev två varv. Man känner sig rätt så nöjd och stolt efter att ha fått till det. Ofta blir det så för mig att jag gruvar mig under rätt så lång tid och min ställtid kan vara ibland orimligt lång. Men när jag till slut sätter igång så brukar det ju inte ta så värst lång tid trots allt och känslan är nästan alltid att ställtiden varit just orimligt onödigt lång...
Tak nummer två har suttit uppe i säkert 20 år. Det är laserat eller var det kan heta och var därmed grundmålat. Men torrt... Efter två varv så insåg jag att detta går inte. Tre varv behövs sannerligen. Så det var bara att rolla på ett tredje varv och då blev det riktigt fint. Så där fyllt så att säga. Tätt och jämnt och bra. Nöjd!
Och ikväll så har jag kommit till innerhallen där jag penselmålat ett andra varv. Det är ett rätt så litet tak och jag ville inte färga ned min nyinköpta roller så det blev penseln. Men på det tredje varvet blir det roller för att så samma yta och struktur som på de andra taken. Nu är det bara alla de andra taken kvar i huset...närmare bestämt sju stycken... Ojoj!

Inga kommentarer: