12 januari 2014

Renovering

Vi ska som sagt renovera. Det är ett nytt liv som vi och jag går in i. Eller i ett nygammalt liv, ett liv som fanns förr och är avslutat och som nu ska återupptas fast på ett helt nytt sätt. Och jag må vara trögstartad men nu är vi på gång, eller på G som det också brukar heta.
Vi har idag, denna söndag jagat klinker. Det finns många att välja bland. Det finns ännu fler att välja bland om man sätter sig vid datorn och kikar lite. Då flyger tiden iväg, liksom. Det finns de som kostar 1000kr per kvadrat och det finns de som kostar 10 000kr per kvadrat... Det är liksom mycket pengar det. Nu är det tänkt blott till en hall som består av sex kvadratmeter men ändå, pengar blir det.
Så kom vi att botanisera oss runt på Lackapää och där fanns det några intressanta objekt, minsann. De kostade kring 500kr. Vi lät det vila lite och besökte den mycket viktiga affären Biltema. Det är en stor affär, så att säga. Jag behövde en torxmejsel för att kunna sätta fast en list som vi köpt på den första affären.
Just vid ingången till Biltema så finns det klinker. Utförsäljning. Spännande! En modell och kulör vi bägge gillade. Ännu mer spännande. 99, eller man kan säga 100kr för 1.67 kvadratmeter. Typ 70% rabatt eller så.
Vi funderade och funderade...och slog till. Vi köpte tio paket till priset då att ettusen kronor. Ett fynd på min ära. Så nu finnes det drygt 16 kvadratmeter klinker hos mig. Det kommer med all sannolikhet att bli mer än den tänkta hallen som kommer att beläggas av detta klinker. Det talas redan om tvättstuga och ev toalett uppe. Om detta vet vi inget ännu men det är en spännande tanke!

Inga kommentarer: