12 januari 2014

Fukt i hus

Det finns nog få saker som jag som villaägare är mer bekymrad över än just att få en vattenskada. Just de där dolda felen som uppdagas efter en tid, kanske ett år när det legat och fuktat och sipprat vatten från ett läckande rör, eller element som inte håller helt tätt eller så. De där dolda felen.
Visst har jag även varit orolig för att det ska bli en massiv, helt öppen vattenskada där det forsar ut vatten i huset och golvet är täckt med vatten men det är liksom mer påtagligt. De dolda felen oroar för mig.
Ännu har jag Tack och och lov inte varit med om någon vattenskada men jag noterade när jag för många år sedan öppnade upp golvet i den gamla toaletten att där hade en golvbrunn sipprat vatten under många år. Alla åsar var som kex och mycket porösa. Tack och lov var det inget mögel.
När man är misstänkt på att det finns en skada, en underlig lukt eller annat så finns det hjälp att få. Ett första steg kan vara att göra en fuktskadekontroll och utifrån den göra en bedömning hur man ska gå vidare.
Själv har jag en svag känsla och en lika svag underlig lukt i min tvättstuga. Det kan vara jordlukt och det kan vara något annat... Tur att det finns proffs på detta med skador orsakade av vatten.

Inga kommentarer: