22 november 2013

Matlagning XL

I ett svagt ögonblick tog jag upp två grillade kycklingar ur frysen i förrgår kväll med en tanke på att det var hög tid att de tillagades. Jag hade köpt dem för halva priset och de hade legat i frysen ett bra tag.
Några burkar från min stora matlagning
Så när jag kom hem så var det bara att börja. Två kycklingar är rätt så mycket och när jag sedan hade rensat mitt pastaförråd på lite pastanystan och lite spagetti så blev det mer och mer... Lök och kryddor i den stora treliterspannan och sedan i med de sönderdelade kycklingarna och sedan en stor påse wook och jag inser att detta går icke. Överfullt!
Jag skulle haft en femliters panna men det fick bli ett besök ute i garaget och hämta stora tioliterspannan. Då kunde jag hälla i alla pasta och grädde och göra klart.
Förutom min egen middag så blev det hela 20 lunchburkar. Tre timmars matlagning blev mitt fredagsmys. Men bra ändå att ha mat de kommande veckorna.

Inga kommentarer: