11 oktober 2013

Sova gott

Skön är arbetarens sömn heter det visst. Det kan jag verkligen intyga. Under denna vecka har jag jobbat med kroppen och det har verkligen känts i varje muskel. Om morgonen har jag knappt kunnat gå men efter ett tag så har det känts bättre. Och jag har verkligen inte haft några som helst problem med att kunna somna. Och jag tänker att de som har problem med sömnen eller ligger och grubblar mycket skulle jobba hårt med sin kropp inte på ett gym utan "riktigt" arbete. Där man ser mening med det man håller på med och där man blir rejält trött. Det, tror jag är en bra medicin. Detta hjälper givetvis inte alltid men jag skulle tro att det för rätt många kan vara en bra metod.
I dagens uppkopplade samhälle stannar man aldrig riktigt av, utan hjärnan går för fullt hela tiden. Att då bryta av och trötta ut kroppen med meningsfullt tröttande arbete tror jag är gott. 
Det visste i alla fall mina förfäder som kämpade på och sov gott, hoppas jag.

Inga kommentarer: