21 oktober 2013

Kallt och siffran tio

En värmande vän om vintern...
Det blev en extra natt borta från hemmet då jag valde att sova över i min säng på jobbet eftersom lektionen drog ut på kvällen. Vi blev klara strax efter halv åtta och då tycket jag att det inte skulle vara så stor idé att fara hem. Det skulle bara bli ca 10 timmar hemma. Väl medveten och en smula orolig för hur huset skulle klara de fyra dygnen utan värme. Och inatt var det närmare 10 grader kallt så att jag förväntade mig att det skulle kännas när jag kom hem. Och det gjorde det. Inte så att något hade frusit sönder men när det är blott 10 grader inomhus så känns det extra kallt. Jag tror att det beror på att man är så van att det ska vara varmt inomhus och kallt ute så att man kan ibland förledas till att tro att det är varmare ute än inne vilket det givetvis inte är.
Det blev overall på och till att tänka i pannan och i järnspisen. Det är ju en smått speciell känsla att gå omkring inomhus i en uteoverall men det gör ju att man inte fryser i alla fall.
När det är så där pass kyligt inomhus så blir man verkligen motiverad att elda. Det är nog det bästa med att spara ström. Man eldar istället och då känns det genast mycket bättre när värmen kommer och det gjorde den faktiskt rätt så snabbt.