6 februari 2013

Stava rät

Håller du med mig om att det stavas rätt dåligt? När jag läser på olika forum, Facebook och bloggar så ser jag ofta stavfel. Jag är nog inte bäst själv men jag har en hyfsat god känsla för hur ett ord ska stavas. Och när jag ser ett ord som är stavat fel så studsar det till i mig. Platts, är ett ord som ofta skrivs när man menar plats. Neggatift var också en stavning jag nyligen såg. Givetvis menas negativt.
Det finns också mängder med särskrivningar  Jag hittar den HÄR sidan och min favorit blev; Grillad kyckling lever med kul potatis :)
Jag vill inte hänga ut någon. Det viktigaste är att man blir förstådd. Men en god språkvård är viktigt tycker jag. Det är säkerligen också så att de som förut kände sig osäkra på sin stavning höll tyst. Nu är det mer accepterat att skriva som man talar. Och bli läst. Det kanske är det viktigaste trots alt;)

Inga kommentarer: