26 februari 2013

Minnepinne

Jag beställde ett så kallat USB-minne från ett företag på nätet. Ett av de tre på 32GB fungerade inte. Testade det på två datorer med samma resultat. Vad göra? Detta är ju baksidan av att handla på nätet. Har man köpt en vara i butik så kan man ju alltid besöka och få en ny i bästa fall.
Efter lite ledande på deras sida så hittade jag hur man skulle skapa en retursedel men sedan tog det stopp. Motivationen sjönk och jag lade ned projektet ett par dar. Men sedan greppade jag luren och kontaktade företaget. Det gick förvånansvärt smidigt. Jag fick ett mail med instruktioner bland annat innehållande hur jag skulle skriva ut en adresslapp där min minnepinne skulle gå till Frankrike för kontroll... Och ett telefonnummer till UPS för upphämtning. Klart skeptisk ringde jag upp UPS. Hämta kuvert i Byn...? Jag  fick hjälp direkt.
- Går det bra om vi skickar en upphämtning mellan 13-15 idag?
- Eh...jo det går bra, jag är hemma.
Så kom det en glad gosse från ett transportföretag och hämtade mitt lilla kuvert.
Så då får jag se, det åker till Frankrike och jag får mitt nya minne tillbaka.
Gratis.

Inga kommentarer: