1 januari 2013

I hemmets vrå

Kommer hem om kvällen efter fyra intensiva lägerdygn på mitt jobb. Har sovit på mitt jobb och jobbat på mitt jobb. Det är nog sjunde gången som jag tidigare skrev som jag firat in mitt nya år på mitt jobb mitt i högen av glada, nyktra och fina ungdomar. Vi har varje år skålat i Pommac eller liknande, tänt tomtebloss och kollat på när tusenlapparna sänds upp i skyn. Sedan har vi önskat varandra Gott Nytt År och gått in för att njuta av alla upptänkliga spex på en öppen scen i folkhögskolans Aula. Årets tema var film och en artikel om lägret kan du läsa i PT.
Det är en förmån att få ha mitt jobb som innebär så många olika saker. En av dem är detta läger där jag nästan alltid varit äldst och där rollerna gentemot ungdomarna blir pappa eller farfar eller något liknande. Det är lätt att få bra kontakt med dem, de står faktiskt ut med mig under lägerdygnen.
Väl hemma och efter att ha skottat det nödvändigaste, tagit mig en enkel middag så blir man trött. Skönt och riktigt trött. Det blir en tidig kväll och jag njuter av att det är en nöjd känsla som infinner sig. Kanske beror det på att jag gjort mitt jobb.
Funnits till hands för de som behövt.

Inga kommentarer: