6 december 2012

Något bättre onsdag

Dagen flöt på stilla. Oro i magen och slut i sinne och kropp. Man varvar ned mentalt. Det är nog faktiskt rätt behövligt. Kollar på TV. Kollar på SVTplay. Kollar på Youtube med många flygfilmer. Kollar på inget alls. Rastlös men rätt OK.
Idag torsdag är jag ännu piggare, men jag smittar nog något i alla fall. Så jag ställer in jobbet i eftermiddag ändå. Jag tar mig ut. Får igång traktorn och får in tre säckar ved. Traktorns trygga dunkande skänker ro i själen. Det är här jag bor och det är här jag vill bo. My place. Leifs place. Mina rötter och mitt ställe. Ser mig om och ger mig tid att se mig om, något som jag annars inte riktigt har tid att göra. Det är kallt, kargt, snöigt och vackert. Jag vet det och har alltid vetat det. Men nu vet jag det igen. Bra att då bli hindrad några dagar och "uppstoppad" i framfarten.
Nu har jag vilat klart. Ska ut och skotta lite snö med min Boliner-Munktell.

Inga kommentarer: