14 december 2012

Ledig

Ledig i tre dagar. Det känns som att det var länge sedan om man inte räknar de tre sjukdagarna förra veckan. Det känns skönt och behövligt med att få lite lugn och ro. Hösten har varit hektisk. Är ju ledig över jul men sedan jobbar jag med ett läger som vanligt mellandagar och över nyår. Det är sjunde året i rad eller något sådant. Det blir fint men frågan är om inte kommande år blir ett ledigt nyår.
Idag har jag skottat snö. Snöfallet har ju varit rätt så generöst under en vecka så det var helt klart dags att få bort det vita så att man tar sig ut.
Idag har jag även tagit ut den gravade laxen ur kylen och provsmakat. Det smakade utsökt. Detta var första gången jag har gravat själv och jag måste säga att det gav mersmak på många sätt.
I förrgår så hamnade min julskinka i ugnen och blev även grilljerad. Den har nu varit mitt ständiga pålägg under några dagar. Finns nog nästan inget godare än just skinka på julbordet. Det skulle i så fall vara lax. Gravad.

Inga kommentarer: