20 december 2012

Jullov

Äntligen! Det är jullov. Om än så bara en vecka, så är det ändå jullov. Smaka på ordet. Ledigt och fritt, obundet och valfritt. Det är fint och skönt.
Jag slår in klappar och står vid spisen. Jag struntar i att städa och tar mig ett glas istället. Dofterna sprider sig i mitt kök. Underbart. På årets mörkaste dag så sprider det ljus i mig. Det är en nåd och förmån att få leva och ha det bra.
Jag går mellan pannan, järnspisen, termometern, datorn, spisen och då och då tittar jag ut på det idylliskt kyliga landskapet. Snön lyser upp tillvaron, julen står för dörren och jag lovar mig igen att inte stressa. Inte nu. Inte sen. Inte på det nya året. Aldrig mer. Jag lurar mig själv och min personlighet givetvis men det känns bra att skriva det.
Ooops, pannan på spisen kokar över.....

Inga kommentarer: