19 november 2012

Mail från Blocket

Jag får ett mail från Blocket, eller att jag ska tro att det kommer från Blocket. Det gör det givetvis inte. Det är ett spam, bedrägeri, hittepå eller vad man nu ska kalla det. Jag får i mailet veta att jag har pengar att få tillbaka på min senaste transaktion och att de vill att jag ska skriva in mina uppgifter igen i en medlevererad länk.
Så här ser mailet ut:
Hej,
I enlighet med våra användarvillkor samt med målet att förbättra kvalitén på de tjänster vi erbjuder våra användare, förbehåller Blocket.se sig rätten att regelbundet kontrollera giltigheten för de uppgifter som använts för transaktioner genomförda på Blocket.se.

Vi har uppmärksammat att ditt kort, vid din senaste transaktion, debiterades med ett extra belopp på 340 kr. För att få tillbaka detta belopp ber vi dig att klicka på följande länk och åter mata in de betalningsuppgifter som använts vid transaktionen på Blocket.se.

Åter mata in de betalningsuppgifter

Återbetalningen av det aktuella beloppet kommer att genomföras inom 48 timmar, efter att betalningsuppgifterna som använts vid de n senaste transaktionen enomförd på Blocket.se har validerats av våra medarbetare.
Med vänliga hälsningar
blocket.s
e


Jag läser på GP:s webb att man går ut och varnar för dessa falska mail. Blocket själv har även gått ut och varnat för dessa bedrägerier.
Det är bedrövande att få dessa och liknande mail som man kan lockas att lämna ut sina uppgifter. Är man inte uppmärksam så kan man fort hamna i att få sin dator rensad eller att kontouppgifter hamnar i orätta händer.

Inga kommentarer: