23 oktober 2012

TV-licens

Jag ser nästan aldrig på TV. Jag har en stor platt plasma-50-tummare som jag är nöjd med. Den använder jag i de flesta fall som skärm till datorn. Och där finns ju en hel del att se. Inte bara playkanaler utan nu även livesändningar. Sedan finns det gratis filmkanaler över Internet. Och så kan man ju faktiskt hyra en film om det kniper. Men TV blir det inte mycket av. Det kan bli ett halvt Aktuellt eller en stunds körslag eller så. Däremot så har jag åtskilligt med datortid.
Så då tänkte jag att jag säger upp min TV-licens. Jag meddelade Radiotjänst att jag har en TV men att jag aldrig (nästan) ser på den utan använder den som skärm till datorn. Jag uppgav inte mitt telefonnummer men väl min mailadress. Och personnummer. I afton ringer en mycket trevlig dam upp mig från Radiotjänst. De hade väl googlat lite eller så fanns mina uppgifter hos dem. Hon lät meddela att genom att jag har en TV-mottagare i mitt hus så är jag tvungen att betala. Det spelar ingen roll att jag aldrig ser, aldrig har den inkopplad etc. Bara att den finns i mitt hem är skäl nog att jag ska betala. Hm...!
Och jag har ju kvar min apparat, den är lite svår att dölja vid en koll och så... och då är det väl bara att betala då.

Inga kommentarer: