9 oktober 2012

Nytt batteri på iPhone

Min gamla iPhone 3GS började bli lite trött. Den kunde stänga av sig helt när det var ca 40% kvar att batteriet. Osäkert. Jag fick ett tips och kunde köpa ett nytt batteri eller ack som jag också skulle säga att det heter. Det kostade blott 79kr levererat hem till mig. Det var alltså värt att byta batteri på den gamla 3-åriga slitvargen. Att öppna en telefon är ju en barnlek kunde jag tänka, men en iPhone är ju inte bara en telefon. Det kändes långt borta när jag tänkte tillbaka hur lätt det var att bara köpa ett nytt batteri och sedan byta det på en kort fikarast. Här har vi en liten dator som ska öppnas. Som tur är finns det ju fina instruktionsfiler att kolla in. Och det gjorde jag och förstod att det inte går på en kafferast. För mig tog det nästan två timmar, men då var jag mycket noga att försöka göra rätt från början.
Det handlar allt som allt om ca fem microkontakter där de minsta är i en millimeter storlek och 14 microskruvar i samma storlek. Man behöver montera ned hela telefonen eftersom batteriet sitter längst in. Det ska alltså inte gå så lätt. När jag gjort första försöket så fungerade allt men det var inget ljud i hörluren. Jag öppnade igen och upptäckte en dold kontakt, i och för sig väl märkt med en siffra men utan speciell kontakt. Den skulle tryckas in i ytmonterad kontakt på kretskortet. Pilligt är förnamnet. Jag hade två glasögon på mig total styrka på 6+. Då såg jag bra!
Men efter att den kontakten kommit på plats så fungerar den.
Nu har jag laddat i natt och så får vi se. Fungerar den och hur länge räcker det nya batteriet? Det är väl så med detta som med alla typer av ackar att de behöver cyklas in och når full effekt efter en 3-4 i och urladdningar.

Inga kommentarer: