9 oktober 2012

Min skolväg

Kära dagbok. Nu tänkte jag skriva till dig och berätta om min väg till skolan. Min väg till skolan brukar börja med att R kommer hem till mig i sin svarta bil och hämtar mig. Det är kul att fara i hans bil. När vi kommer mellan min by och nästa by så ser vi alltid fru B som är ute och springer eller går snabbt. Hon var förut lärare på en annan skola där min syster gick men nu har hon slutat jobba där, hon är nog ute och springer istället. Det är nog roligare. Det tycker jag är bra, att springa måste vara roligare än att jobba. När vi sedan kommer mellan nästa by och nästnästa by så kommer det alltid två tanter som är ute och går på morgonen. Den ena har roliga röda öronlappar och har grått hår. Den andra vet jag inte så mycket om. Imorse var hon med öronlapparna ensam. Hennes kompis kanske var sjuk.
Sen när vi svänger in på bensinstationen så sitter det alltid en tant med ljust hår i en buss nära den stora banken. Hon är nog busschaufför. Hon sitter i alla fall på platsen där busschauffören brukar sitta. Hon leker alltid med sin mobiltelefon och tittar aldrig upp.
När vi kommer till nästnästnästa by så möter vi alltid en mamma. Hon kör en röd bil men ser oss aldrig. Hon verkar vara väldigt noga med att titta på vägen istället. Efter henne kommer alltid en pappa. Han har bytt bil nu igen men jag kommer inte ihåg vad det är för bil. Han ser inte mig heller. Det är kanske så de har det i den där famlijen. De har lärt sig och sina barn att bara titta på vägen. Det tycker jag är bra.
Sen händer det inte så mycket, vi far genom skogen och över järnvägen där det ibland finns en bom som nästan alltid är uppe och under järnvägen och över järnvägen och jag brukar titta lite på skogen och ängarna och vattnet och sen är vi framme på min skola.
Slut.

Inga kommentarer: