27 september 2012

Weekend

Hösten är fin. Kallt och klart i luften och med en där speciella höga luften som gör det lite lättare att andas. Den är också en tid då det börjar om. Jobb och fritidssysslor startar upp med krav på närvaro och engagemang. Och mörker... Varje år så är det det som blir jobbigare för mig. Mörkret. En del säger att det är så mysigt att gå in och tända ljus och sitta inne. Jag håller inte med. Men det är ju bara att acceptera. Ibland får man förmånen att åka bort en helg till en konferens någonstans. Njuta av hösten med dukade bord, kanske byta miljö och årstid. Se att löven ännu är gröna och att sommaren hänger kvar lite ännu. Jag kollar lite på ett weekendpaket på Hestraviken. Maffigt! Oj, vilka weekendpaket det finns. Det är paket kring natur, golf, senior, romantik och så vidare. Här finns verkligen allt. Här kan man även paddla kanot, ta ett spabad skjuta lerduvor och mycket mer.
När jag ser en bild på ett kanotpaddlande par så drömmer jag mig bort till alla de många kanotturerna jag gjort. Oj vad fint. Och jag längtar tillbaka till friheten i en kanot, nära vattnet och naturen. Det var verkligen fina tillfällen. Nu är det tyvärr flera år sedan jag satt i en kanot. Kanske är det just det som en weekend på ett sånt här ställe kan hjälpa till med. Att locka fram det där man gjort förut. Alla vill inte bara sitta i baren och ta drink efter drink. Många vill aktivera sig och göra något av sin helg, givetvis kombinerat med god mat och i härlig miljö.

Inga kommentarer: