4 juli 2012

Flygcertifikat

I fredags den 29/6 fick jag mitt flygcertifikat för Ultralätt UL-B, roderstyrt. Det kände som en stor dag. I måndags var jag med T och fick en teknisk genomgång av flygplanet och hur man förfar vad gäller tankning, skriva i böcker etc. Och ikväll flög jag själv första gången Piteå flygklubbs Eurostar. Det var en magiskt känsla att taxa ut på hemmafältet där jag tillbringat så många timmar och sedan dra på och flyga ut över pitebygden där det mesta är bekant. Det blev förstås en sväng över Roknäs och min syster, över Blåsmark och sedan Pite havsbad. Sedan tillbaka till Långnäsfältet där jag gjorde sju landningar, det gäller ju att nöta på med den nya kärran som är lite annorlunda i känslan mot den jag flugit i Borlänge.

Haraholmen med ett väntande fartyg

Pite havsbad

Inga kommentarer: