4 juli 2012

Blodcentral

Det har lämnats blod igen. Den 54:e gången sades det. Fast då räknar man nog inte in åren i grannstaden.
Det är trevligt att mötas av positiv personal och få en stunds omtanke, en lätt hälsoundersökning som visade ett HB på 159 och även en AIDS-test kan jag gissa...
Under min tappning så visas ett inslag på TV om mördarsniglarna och hur de ska bekämpas. Man visar med tydlighet hur de ska klippas av på mitten och M som jobbar på blodcentralen uttrycker "fy vad hemskt". Och då finner jag repliken. En sån där replik som jag brukar komma ihåg i trappan ned från blodvigningen men nu kom den rätt och lite fyndigt, "du är kanske rädd att se blod..." En viss munterhet spred sig i lokalen, haha.
Väl hemma så är jag något yr. Trots macka, kaffe och en sockerkick av någon sorts läsk i fyrkantig förpackning. Det blir lite värre med åren, yrheten... Det går över.
Som tack för mitt blod så fick jag även denna gång två trisslotter. De gav vinst bägge två. Den lägsta vinsten men ändå. De omsätts inom kort till två nya lotter och då...händer det.

Inga kommentarer: