1 juni 2012

Nära nu

Dagen fick en lugn start. Det blåste hård sidvind och det blev inget flyg förrän vid 15-tiden. Innan dess så blev det en sväng på stan för att fixa lite. Jag hjälpte även den flygande fransmannen A när han skulle starta. Han blev uppe nästan fyra timmar i klubbens Bergfalke.

Vid 15-tiden tog jag och R oss en tur för att träna sidvindslandningar. Och det går faktiskt att få ned kärran i tio knop sidvind. Jag fixar det trots allt. Nu var det sidvind från vänster och det ska tydligen vara lite lättare att fixa men det kändes bra i alla fall.
Sen ska man vara två lärare som godkänner en elev så då fick A följa med en sväng. Vi gjorde en del bedömningslandningar och fortsatte att träna på landningar i sidvind. Bägge två tyckte att jag kan det här nu. Skönt!
Då är det bara antalet timmar som fattas. Det ska vara fem timmar EK och hade jag bara 45 minuter från igår kväll... Det skulle bli för tajt. Men jag flög ändå i den avtagande vinden nu ikväll en timme och gjorde 10 landningar. Fick även gå till ett väntläge för att hålla mig undan när en större trafikkärra skulle landa.
De är en skön känsla när jag upplever att jag har koll. Radiosnacket sitter, flygningen sitter och landningarna sitter som de ska.
Men... jag hinner inte få ihop tillräckligt med tid. Alla papper är skrivna och underskrivna men inte datumsatta. Allt är klart för att sända in till Transportstyrelsen för att få mitt certifikat men jag har för få timmar. Jag saknar tre timmar. Det är, har varit och blir en väderfråga.
Vädret styr ju och har varit ganska grinigt under mina veckor i Borlänge och det har bitvis fortsatt. Imorgon lördag och flera dagar framåt så kommer det att blåsa och regna. Det finns en liten, liten chans att det går att flyga imorgon bitti men jag har redan räknat bort den. 12-14 knop i vindstyrka är inget för EK-flygningar. Så jag drar hemåt och räknar med att komma tillbaka för att göra färdigt om ett par veckor hoppas jag. Det är surt, dyrt och det är bara att acceptera.
Samtidigt så är jag så tacksam över att jag kommit så här långt. Många andra behöver skolflyga minst 10 timmar mer som är i min höga ålder...

Inga kommentarer: