8 maj 2012

Traktor och posten

Det är vår för traktorn. Efter lång och trogen tjänst denna snövinter är det dags att byta om till sommartjänstgöring och sommarsysslor. Det är bra. Det är efterlängtat.
Sålunda så har jag monterat av kedjorna och snöslungan. I vårtjänstgöringen ingår lite vedhuggning i närheten av huset och för det arbetet så behöver jag min vajerkran. Jag lyckades nästan få den helt på plats men kraftöverföringsaxeln satt fast som berget. Den har varit ute hela vintern och rostat fast. Undrar vem som lämnat den ute... Med svett och möda fick jag loss den för vidare vård inne i min maskinhall. Det blir senare i veckan.
Kvällen har annars bestått i att jag gjort nästan klart två paket som jag sändas iväg till mina kunder. Jag använder mig numera av postens tjänst där jag både skapar fraktsedel och betalar med kort. Sedan skriver jag ut den och tejpar fast fraktsedeln på paketet eller brevet och lämnar bara in den på postens inlämningsställen. Smidigt. www.posten.se/skicka är adressen.
Men...
När jag skulle skriva ut mina dokument så gick det inte. "Vi har ännu inte lyckats med att skapa din fraktsedel, var god försök senare." Efter två timmars väntan hade posten skapat klart. Smidigt men med flaskhals är väl min analys.

Inga kommentarer: