24 maj 2012

Rygg

Jag har under många år haft dålig rygg. Det kommer och går. Det kan ha sin orsak i att jag har en medfödd skolios eller att jag felaktigt lyfte ett piano för många år sedan eller att jag hade ett litet diskbråck för tio år sedan eller något annat. I alla fall så tär det. På allmäntillståndet och på det jag egentligen vill göra. Jag brukar går till en Naprapat. Han fixar till mig och förändringen är omedelbar. Ibland så håller det länge och ibland så kommer smärtan tillbaka direkt. Ibland så räcker det med en behandling men oftast så behövs det två. Det kostar pengar men det är ju värd det om jag blir bra.
Nu har jag haft periodvis ont i ett år. Under långa perioder så har det varit helt OK och jag lägger mig till med ett rörelsemönster som hindrar smärtan men de senaste dagarna har varit en kamp, speciellt på morgonen. Det brukar lätta efter några timmar så att jag kan vara igång i stort sett normalt men helt oförutsett så kommer det bara tillbaka. Det är musklerna i ryggen som protesterar då det är spända för mycket gissar jag.
Så nu har jag ringt. Han tar emot mig idag mest troligt på sin lunch. Det blir bra och jag hoppas att jag blir bra.

Inga kommentarer: