16 maj 2012

Morgonflyg

Vi startade tidigt idag då vädret var bästa tänkbara. Lätt mulet o nästan vindstilla. Det blev två pass med totalt 19 starter och lika många landningar...
Vi ligger hela tiden i varvet och nöter. Det är nyttigt och jag upplever att jag blir långsamt bättre. Startar och landar nästan helt själv. Svårast är just när man börjar rulla att trampa lämpligt höger sidoroder för att kompensera propellerströmmen samt att lyfta nosen så snabbt som möjligt för att avlasta noshjulet. Sedan ligga och balansera med noshjulet i luften tills att kärran lättar. Då snabbt fram med spaken och flyga på några decimeters höjd och bygga upp fart. Sen är det bara att stiga upp i luften. Och kärran stiger verkligen som en kork!
Vid landningen och inflygningen är det bedömning som är svårast. Rätt höjd o fart o riktning. När man ska flyta ut så gäller det att vänta lämpligt länge innan man tar åt sig spaken. Inte för tidigt för då dråsar man lätt ned med låg fart, och inte för sent för då slår man i med kraft och hög fart. Man får jobba med alla roder i landningen. Markeffekten är mycket tydlig. Kärran flyter ut länge, länge.
Vi fortsätter.

Inga kommentarer: