20 maj 2012

Minne

Väl nästan hemma på min favoritlandningplats så summerar jag min vecka i tanken och då dyker det upp något minne som är värt att notera.
Jag sitter i klubbstugan hos Borlänge flygklubb och slöar samt hämtar mig efter förmiddagens flygning och kopplarav mentalt. Flygläraren T har en genomgång med en elev som ska flyga SE-GGO en Cessna 172. T är inte alls sinnebilden för en flyglärare och min fördom får sig en knäpp på näsan. Hon är hyfsat ung, flyger kommersiellt åt Direktflyg och är flyglärare för de som vill lära sig flyga och ta ett PPL-cert. Vid genomgången hör jag att de tänker flyga till och landa i Gagnef. Hm, tänker jag... Cessna i Gagnef låter inte bra. Eurostar i Gagnef är inte heller bra men möjligt eftersom den är betydligt lättare än en Cessna. De kommer att fastna.
Min flyglärare R kommer in i klubblokalen och är tydligt fokuserad (som vanligt...) på att få i sig kaffe. Jag berättar vad jag tjuvlyssnat till. Och R går bort till T och hennes elev och säger med glimten i ögat:
- Om vi inte vill ha en ny klubbkärra så ska ni inte landa i Gangef, det är mycket mjukt och blött där på gräsfältet.
- Aha, säger T som genast lägger om planerna för skolpasset och tackar så mycket.
Ibland kan det alltså vara rätt bra att tjuvlyssna.

Inga kommentarer: