18 maj 2012

Flyg om kvällen

Vinden mojande något så vi tog oss en flygtur. Vi gjorde först en kort distansflygning till Gagnef och deras gräsfält. Där var det blött och mjukt i gräset. När jag skulle taxa tillbaka för start så gick det verkligen tungt. I början av startbanan så finns en liten kort asfaltstrip som jag taxade upp på. Men vi vågade inte vända och taxa ut på gräset i rädsla för att fastna. Så vi stängde av motorn och gick ut för att vända kärran för hand.
Sen satsade vi allt på ett kort; ett stegs klaff och spaken i magen och full gas för att komma upp så snabbt som möjligt. Kärran skjuter fart på asfalten och när vi kommer ut i gräset så suger det fast men farten är så pass hög ändå så att vi flyter lite på gräset och lättar efter en liten stund. Det var lite spännande må jag säga men allt gick bra.
Sen for vi vidare till Siljansnäs där det finns en Air park och även en asfaltbana. Där var det i princip vindstilla och det blev två bra landningar. Sen for vi hem till Dala airport och landade i sidvinden.
Dagens flyg blev nästan två timmar och tio landningar. Flygläraren noterade efter flygningen idag att jag gjort precis 100 landningar hittills. Trevligt.

Inga kommentarer: