4 maj 2012

En massa media

Jag fick vara på kurs på min skola i veckan. Det är inte alla dagar man får vara elev på sin arbetsplats och sitta ned i bänken så att säga. Det var Kvinliga framgångsbyggare som bjudit in till kursen och de bjöd även på lunch. På deras webb kan man läsa;
Projektet Kvinnliga Framgångsbyggare vill inspirera och förmedla kunskap till existerande och blivande kvinnliga företagare i Piteälvdal. Projektet som är finansierat av Tillväxtverket och Länsstyrelsen i Norrbotten och som projektleds av företaget Li Skarin AB i Piteå,  är fokuserat till kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Älvsbyn och Piteå.
Nu vänder sig projektet inte bara till kvinnor utan även jag som man fick vara med. Det var en intressant föreläsning av framför allt Li Skarin som berättade om sin uppväxt i Lauker och om sitt företag Massamedia, hur det startat och nu har hela 20 anställda med säte i Piteå och Stockholm. Företaget gör mediaproduktioner till uteslutande Sveriges radio och SVT. 
Kursen handlade om att inspirera till att starta företag eller att motivera de som redan har företag att hitta nya vägar, nya nischer och kundgrupper. Det var klassiska råd som syns du inte så finns du inte, berätta om ditt företag, hitta ett hål i marknaden osv. Li berättade även att svenskens tre viktigaste områden i livet har förändrats. Under många år har det varit:
1 Familj och vänner
2 Arbete
3 Fritid.
Vilka tror du har bytt plats?
Jo, det är givetvis arbete och fritid. Fritiden blir allt viktigare för oss och jag kan bara hålla med. Och då menade kursledarna att här finns det ett "hål". Här kan företagande hitta sin plats och en marknad. Och då har e-handeln en given plats. E-handeln ökar hela tiden och förutspås göra det under många år.

Inga kommentarer: