12 april 2012

Papper

Nej, jag gillar inte papper. Eller papper och papper... Kanske är det siffror. Eller siffror och siffror...kanske är det att ordna upp siffror. Fast jag gillar ju siffror när de växer på ett konto tex. När de ger mig möjlighet att unna mig det jag önskar. Jag tror nog det stavas bokföring, det jag inte gillar. Det är ändå ett måste. Har man särskild deklaration så har man. Just nu försöker jag bringa ordning och reda i min jordbruksfastighets verifikat. Det går egentligen rätt så lätt när jag väl kommer igång. Och vädret med lätt duggregn inbjuder till innesittade bokföring. Men innan jag kommer igång är motståndet kompakt. I fyra månader har jag vetat om att denna dag skulle komma. Det är en förmiddags jobb, inte mer. Och jag undrar varför jag oroas? I mitt andra företag så lejer jag bort min bokföring. Det kostar men blir bra.
I grunden så är det nog så att det finns, grovt förenklat, två typer av människor. Word-människor och Excel-människor. Jag vet vilken jag är, grovt förenklat alltså. Vilken är du?

Inga kommentarer: