16 april 2012

En trend, igen

- Hur mycket är klockan?
- Den är 47.
Har du liksom jag mötts av det? Kanske sagt det själv?
I dagens tidsfixerade värld så förutsätts det att du ska veta timmen. Och när du frågar så ges svaret endast i minuter. Du ska då ha koll på att det i exemplet är 13 minuter kvar till fikat, eller något annat som händer vid jämnt klockslag tex.
Jag minns när jag åkte med i SE-EPI, en Piper Cherokee140 på Skellefteå flygplats och flygläraren Anders T Berg. De var min pappa som satt i vänstersits och höll på att ta ett PPL (Pilot Private Licence). Jag fick följa med i baksits och fick åka med. Då angav tornet bara minuter i tidsangivelse till flygplanen. Resten skulle man hålla koll på själv. Inget nytt alltså och detta hände för minst 35 år sedan.
Och nu är klockan 12.

Inga kommentarer: