9 oktober 2011

Lunchlådor

Väl hemma efter en tacobuffé i Malmgården så grep jag mig an ett kilo fläskytterfilé som låg i kylen med kort datum, dvs igår. Ursprung Danmark. Jag skar upp skivor och stekte dem hastigt på hög värme i stekpannan. Sedan ned i grytan medan andra omgången fick bli läckert gyllenbruna i stekpannan. I stekpannan fortsatte jag sedan att göra i ordning såsen. Lite vatten i stekpannan fick bli grunden till såsen. Salt och vitpeppar i vattnet. Hela champinjoner hackades isär, några vitlöksklyftor landade i pannan och tre deciliter grädde fulländade såsen. Ja, lite redning med Maizena också. Sedan hällde jag allt över i grytan när ytterfilén fanns. Kokade upp en kvart och avsmakade. Det må vara att jag lyssnade på Moon safari från Skellefteå eller att jag hade ett glas Drostdy-hof nära mig men det var det godaste jag smakat på länge. I ugnen finns nu klyftpotatis med potatis från eget land.
Det kommer att bli en bra vecka känner jag på mig.

Inga kommentarer: