26 oktober 2011

Jonna

Jag hittade Jonna och hennes blogg idag. Det började med att jag åt min burklunch på jobbet och sökte efter något att läsa under tiden. Jag hittade en gammal Land från i augusti. Där fanns det ett generöst reportage om en ung tjej, blott 21 år som flyttat från storstaden Göteborg upp till lilla Grundtjärn i Ångermanland. Inte så långt från Myckelgensjö, eller Kubbe för den delen. Jodå, där har jag varit. Men inte i Grundtjärn.
I alla fall så har denna unga kvinna en välbesökt blogg. Hon beskriver glatt och frimodig om sitt nya liv i obygden, hur hon eldar i sin kamin och hur ofantligt kall vintern varit där hon, då, bodde i den gamla skolan.
Jag kommer att följa hennes blogg då och då. Bara därför att det är så intressant att se en människa hitta sin väg in i livet.
Jag undrar hur det kommer att gå för henne, med boendet, med företaget Nordkristall med Nanook osv.

Inga kommentarer: