28 oktober 2011

Fredrik Reinfeldt

Jag ägnade en halvtimme av min lediga dag till att via SVT forum titta på när stadsministern rapporterade från EU-toppmötet. Det var alltså frågestund i riksdagen och många ledamöter från de olika politiska partierna fick ställa frågor kopplade till EU-toppmötet. Jag förstår inte mycket men jag förstår en del. Och jag anar att det är mycket. Och att det är komplext. Och jag gillar stadsministerns sätt att svara. Korrekt och sakligt verkar han ha god kännedom om det EU som vi ändå är med i även om vi inte har dess valuta. Om det sedan är rätt svar och det bästa för Sverige vet jag inte men det ser ju ändå ut som att vi klarar oss rätt bra jämfört med andra länder. Jo, lite imponerad blev jag nog ändå, både av svaren och frågorna men kanske mest av tonen mellan varandra. Det var en ton långt ifrån debatt och indignerade sensationslystna journalistfrågepåståenden.Inga kommentarer: