16 april 2011

Upp på fjället


Jag tog mig en tur upp på fjället. Vädret var hyfsat under första delen upp genom fjällbjörksskogen men det blev sämre och sämre. Faktiskt helt enligt prognos... Det brukar inte alltid vara så. Vädret brukar ofta vara bättre än prognos. Så inte denna gång.
Väl uppe vid raststugan så drog det igen helt. Blötsnö och regn. Jag kan stå ut med och gilla rätt mycket av det intressanta fjällvädret såsom, snöfall, kyla, hård blåst osv. Men regn. Inte regn på vintern, eller vårvinter som det väl är nu. Nåvål, det var då regn. In till rasstugan kom flera skoterförare och de var alldeles blöta. Trevligt var att träffa några Älvsbybor där.
Men regn... OK, det blev till att åka ned igen efter att jag ätit min matsäck och att jag även blivit bjuden på en macka till, som jag dock tackade nej till. Åtta kilometer i en delvis blekvit sol men mest regn och blöt snö. Det är OK men det är lite tråkigt. Jag stavar på devisen;
Den som inte älskar också regnet och stormen går blott omkring i det vykortsbanalste av liv.
Sant, men jag väntar otåligt på bättre väder.
Imorgon; då!

Inga kommentarer: