6 april 2011

Rebecca Black, igen

86 255 795 har hittills sett hennes video på You Tube. Något av ett rekord torde det ändå vara. Hur kan en 13-årig tjej med en högst medioker låt producerad av Ark music och där producenterna har fixat till Rebeccas sång med en god portion autotuner lyckas så kapitalt slå igenom? Autotuner är något som Rebecca inte är först med på låånga vägar. Men inte är det den tillyxade sången och den banala texten och de mediokra kompisarna som är med i videon väl? Jag tänker att all publicitet är god publicitet. Det produceras åtskilliga parodivideos på hennes låt och än mer populär blir den. Det handlar om på många sätt ett ökändisskap. Alla ska se den och alla ska ha en uppfattning.
När jag senast skrev om låten så var den uppe i 42 miljoner. Nu är det mer än fördubblat. Vad är det som händer? Söker man på namnet så finns hon givetvis på Wikipedia. Born June 21, 1997 läser jag. Vidare; is an American teen pop singer. Snabbt går det.
I sann amerikansk anda så läser jag att; Internetfenomenet Rebecca Black överväger att stämma producenterna av hennes hitlåt ”Friday” för upphovsrättsintrång.
Så skönt då. Det blir till att processa. Det känns igen, eller hur? Många vill ha av kakan.
13 år.
Stackars Rebecca.

Inga kommentarer: