3 april 2011

Mål 80

För att peppa mig själv skriver jag nu om mitt mål 80. Det handlar inte om Stålverk 80, ej heller någon militärisk term eller hastighet som min bil ska nå upp till, ej heller längd, avstånd eller höjd.
Det handlar om vikt. På mig.
Vid toppnoteringen 88 för en dryg månad sedan så fick det vara nog. Och för att hitta mål och eventuellt mening i mitt liv på något plan så fick det bli 80. Jämt och bra.
Min vikt de senaste åren har fladdrat. När jag mådde som sämst så var den just 80. Och i vinter när jag mådde som sämst var den just 88... Det finns ingen logik i detta men det är min tillvaro.
Så nu avser jag att varje morgon (nästan iaf) skriva min vikt. Jag gör det för min skull och vill du kolla så är det OK.
Jag kommer även att skriva ned gårdagens eventuella träning. Ty detta med att gå ned i vikt är ju mycket enkelt. Alla vet hur man gör. Man bara äter lite mindre än vad kroppen förbrukar under ett dygn. Då går man ned i vikt. Eller så äter man som förut och ökar träningen eller kroppsarbetet så att kroppen får lite för lite intag. Då går man ned i vikt. Ut och in, in och ut eller hur man vill se på det. Lätt som en plätt.
Men svårt.

85,4
Ingen träning.

Inga kommentarer: