10 februari 2011

Temperatur

Nu har det blivit temperatur igen. En rätt sval sådan. Fast för en luftvärmepump finns det bara mer eller mindre varmt...låt vara att den fungerar något sämre eller inte alls vid låg värme.
I Älvsbyn är det just nu närmare 29 grader, det kan man se från min arbetsplats sida som i sin tur är länkat från Temperatur.nu Där kan man se att Kiruna leder just nu med 30,5.
Om man stannar kvar i Älvsbyn kan man se att på Kanis är det nu ca 25 grader. Där finns även snötemperatur om man nu vill veta det. Där kommer snart upp en mätare nere vid min arbetsplats med både snö och lufttemp för den som gillar det.
Ute på Långnäs flygplats är det 25 grader och vinden är 2,5 knots.
Hemma hos G på djupviken i Piteå är det knappt 22 grader
Det finns alltså rätt gott om lokala mätare. Många gillar att veta således.
Här hemma är det ca 27 grader nere vid potatislandet. Uppe vid bron är det blott 19 men det är nog en glädjemätare alternativt sitter givaren får nära väggen.
Inne är det nu nästan 19 grader. Jag eldade inte i morse så det var lite kylslaget när jag kom hem vid 17-tiden. Då var det 15 grader i köket. Nu har jag eldat sedan dess och det börjar vara drägligt. Men så kör jag ut 65 grader på elementen för att få upp lite värme i huset. Detta görs på bekostnad av att fylla acktankarna som ännu bara är på 60 grader längst upp... Det blir en kall morgon i köket imorgon bitti.
Tänk så många siffror det finns överallt...

Inga kommentarer: