17 februari 2011

Helg

Det är dags att ta helg. Jag har jobbar lika många dagar som Jesu lärjungar var till antalet. Det har varit en fin tid. Jag trivs så bra med mitt jobb så ibland känns det inte som ett jobb, bara som en förmån att så ofta få göra det jag vill och träffa så många trevliga, hängivna och fina människor. Bara idag tex. Har varit i Arvidsjaur på en kursdag. God mat, bra föreläsning av en författare som skrivit boken Skamfilad som vi använt på skolan. Insikter har kommit till mig även idag och även hela hösten när boken har använts. Hur jag har blivit "skammad" och hur jag gjort likadant. Och hur vägen ur skammen ser ut. Det kan ofta vara en smärtsam väg men en väg bort från bitterhet och bundenhet, fri att skratta, gråta och känna vad det är att leva.
Nu är det då alltså helg i tre dagar. Kylan fortsätter. I min lilla butik var det en plusgrad igår. Min luftvärmepump har ett tufft jobb vid 30 grader. Tur då att jag har satt in en vedeldad järnspis som snabbt ger värme till den glesa gamla bagarstugan. Men helg alltså. Svårt att varva ned kan jag tänka att det blir men ack så nödvändigt.

Inga kommentarer: